AcuteZorg.nl

dinsdag 2 september 2008

Zomaar een zaterdag ! Een film over dagelijkse Acute zorg en de GHOR



De zorg rondom de acute patiënt kent vele verschijnings-vormen.Een van de indelingen die soms getracht wordt te maken is het onderscheid tussen dagelijkse zorg en grootschalige zorg : de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen). Of die scheiding terecht is, is maar zeer de vraag. In mijn ogen is de zorg aan 1 patiënt aan die voor 100, echter er zijn wel aanpassingen nodig aan je manier van werken, de logistiek en soms zelfs de keuzes die je maakt.Een bijkomend voordeel van het kijken naar je processen door de bril van een ramp- of crisis situatie is dat alles stap voor stap weer eens goed doorlopen wordt. van rampen of crises is het niet de vraag óf ze ontstaan, het is meer en meer de vraag wanneer en waar.
De overheid probeert ons als burger steeds beter te informeren en zet daarbij ook het internet in op een interactieve manier, waarbij men precies kan zien wat de gevaren in een bepaalde regio of gebied zijn..
Als Acute Zorgregio Oost zien we de samenwerking met de GHOR dan ook als een vanzelfsprekendheid. Ik zeg wel eens dat we een twee-eiige-eenling zijn.

In de gesprekken rondom het voorbereiden op rampen en crisis, merken we wel vaker dat er veel onbekendheid is met deze rol van de overheid.
Om u een goed beeld te geven treft u op onze website een video aan die een globaal inzicht geeft in de processen welke hierbij aan bod komen. De film is gemaakt in opdracht van de GHOR Academie samen met GHOR Nederland, met financiële steun van het Ministerie van BZK. Meer info is te vinden op www.ghoracademie.nl

Geen opmerkingen:

 
") Add to Technorati Favorites